За нас

сдфасдфПрез 1991 Йордан Младенов създава фирмата Йорданис – М. За първи път в началото на 90те години на миналия век, фирмата представя кованото желязо на българския пазар. Развитието на пазара на декоративни огради от ковано желязо, порти и входни врати от ковано желязо, парапети и мебели се дължи на нашата фирма. Отначало малцина се усмеляваха да потърсят  кованото желязо като продукт, заради презумцията от висока цена. С времето хората разбраха че цената в никаква степен не надвишава цената на артикулите от неръждаема стомана. Хората се убедиха, че декоративните метални орнаменти създават повече уют от студения инокс и алуминий. Кованото желязо чудесно се комбинира с другите естествени материали. Добър пример е класическата каменна фасада с метален парапет, или пък металният вътрешен парапет с ръкохватка от екзотично дърво.

 

Новият век дойде и с ново начало за нас, стартирахме българо-немска фирма с цел дистрибутиране на готовите ни изделия извън България, тогава бе създадена JMS – Jordanis-M & Strein GmbH. Изпълнявахме дългосрочни поръчки за наши клиенти от Австрия и Германия.

 

На Българския пазар се появи и немската верига за строителни материали и стоки за бита “Praktiker”. Тогава разработихме серията за домашния майстор - системата „Направи си Сам” и започнахме съвместното си сътрудничство. Нашите продукти са неразделна част от сектор железария на магазините в цялата страна.

 

През 2009 бе съсдадена и Арт Метал Дизайн, която стана първоприемник на другите две дружества и ги убедини. Условията на пазара ни стимулираха да направим сериите Classic и Industrial, които насочихме съответно към средностатистическите домакинства и корпоративните клиенти, с цени съобразени с клиентите и безкомпромисно качество.


нагоре